Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

Mycket träning ger resultat!

Av Lena - 26 augusti 2008 21:07

Imorgon blir Meja 8 månader! Det är inte klokt! Vart tog tiden vägen?

Men trots att Meja är en ganska jobbig valp skall jag inte klaga. Hon är himla trevlig och lättlärd. Men egentligen skulle man kanske bara haft henne. Hon är jobbig. Idag satt jag ute efter jobbet och försökte dricka kaffe. Men det är inte kul att sörpla upp det från gräsmattan. När jag pratade med Carina i telefonen tuggade hon på min armbåge. Vad är det för en konstig hund? Så kan man väl inte göra?

Men annars är hon kul att jobba med. Och hon är som lugnast då. Idag har vi tränat lydnad i trädgården. Jag vet att jag skulle städa upp inne men.. jag hatar att städa!

Först tränade vi fjärr framför mej när jag satt på trappen. Det är bra för då sträcker jag fram mitt ben in mellan hennes framtassar och vips ställer hon sej upp! Plats och sitt kan hon. Men det är svårt att sätta sej upp när från liggande. Men efter en stund funkade det. Bonita och Sexy var på var sin sida om henne och det hjälpte säkert.

Sedan plockade jag fram Ozzys 50 cm öppna metallhopp. Det var äckligt tyckte Meja. Så det var "kast med liten hund" över hindret till grannarnas stora förtjusning! Det skall nog gå om ett tag tror jag. Sedan fick Meja ligga en stund medan Bonita tränade kryp och tungapportering. Och hon låg jättebra!

Sexy fick gå fritt följ och några inkallningar sedan var det Mejas tur att apportera. Idag hämtade hon metallen utan att lattja med den innan hon tog den. Bra jobbat Meja!

Fria följet kommer att bli bra. Hon är mycket alert men ligger på nästan för mycket och hamnar lite långt fram. Fina vändningar och halter med snabba sättanden.

Men det bästa idag var att hon kunde sitta kvar utan att lägga sej eller resa sej! Jag gjorde flera sitt-kvar-övningar som funkade bra. En av gångerna kallade jag på henne och ändå satt hon kvar nästa gång. Det var roligt! Vi har varit mycket i skogen denna sommaren så det har inte blivit mycket lydnadsträning. Men nu skall vi köra hårt ett bra tag.



 
 
Tezze Ebba och Makea

Tezze Ebba och Makea

29 augusti 2008 10:36

Haha visst är dom underbara dom små monstren?!! Här hemma är det ungefär lika dant. Pappa har fått sörpla både öl och cola från mattan! Och man får näsblod som välkomspresent när man kommer hem, hahaha.

Kul att det går bra med lydnaden!! :D
Lycka till! Ses i sofiero??
kram

http://hem.passagen.se/ebbsnoff

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 28 december 2008 22:20

Jag byter blogg. Ny adress är: meja.hundbloggar.se

Av Lena - 23 december 2008 17:14

Vi har varit dåliga på att uppdatera bloggen men det skall bli bättring på det nya året! Wow, vilket nyårslöfte!     God Jul och Gott Nytt år önskar Meja!                           ...

Av Lena - 14 oktober 2008 21:36

Idag blir det ett inlägg om den bedrövliga Meja.   Det var en gång en fin tavla på min vägg... Det var en fin ros på den. Jag köpte den i en antikaffär i Alingsås en gång för 20 år sedan. Jag köpte 2 stycken med ros-motiv och fina guldramar. Jag har ...

Av Lena - 7 oktober 2008 23:18

Vi har varit på tisdagsträning på klubben idag. Platsliggningsträning med Meja skulle det bli och efter skotträning med Bonita var det dags. Vi hade varit och promenerat i skogen med Catharina och Nemi först. Vi träffade Carina och Tequila en stund o...

Av Lena - 20 september 2008 23:16

Vi tränar på mest varje dag. Det är mycket som skall tränas in med en ny hund. Apportering, framförgående, linförighet, platsläggande, platsliggning, inkallning och hopp.   Vi har lagt mycket krut på teknik nu till att börja med. Och som en extra spo...

Skapa flashcards